0 800 75 1 583 Гаряча лінія сервісного відділу Безкоштовний номер
Форма зворотного зв’язку
Розсилка новин
Контрольний список
Цінні поради для правильного вибору

Контрольний список для придбання б/в навантажувача

Б/в Навантажувач чистий та відполірований до блиску — просто сяє. Ціна приємна. Вигідна пропозиція. А чи справді це так? Коли ви вибираєте вилковий б/в навантажувач, ретельна перевірка навіть важливіша, ніж під час придбання нової машини.


Хто знає, який у нього пробіг, які навантаження йому доводилося витримувати та які недоліки ховаються всередині кузова? 

Наш контрольний список на випадок купівлі б/в навантажувача допоможе вам зорієнтуватися у такій ситуації. За дев’ятьма критеріями ви можете перевірити машину повністю, від А до Я.

Content Checkliste 1 Експлуатаційне випробування машини фахівцем

Спершу ви повинні поставити собі важливе запитання: чи справді вам потрібен саме навантажувач? Чи відповідає він умовам, за яких буде експлуатуватися на підприємстві? Ураховуйте висоту проїздів і ширину робочих проходів! Порада. Доручіть експлуатаційне випробування фахівцеві!


Content Checkliste 2 Чи були замінені якісь компоненти?

Огляньте заводську табличку та діаграму залишкової вантажопідйомності. Вони розташовані правильно? Чи справді вони мають відношення до наявної щогли та навісного обладнання? Існує імовірність, що певні компоненти або всю щоглу замінили.


Content Checkliste 3 Інструкція з експлуатації та звіти про обслуговування

Ви також маєте повне право отримати інструкцію з експлуатації. Окрім того, у вас мають бути всі наклейки і попереджувальні таблички з написами вашою мовою. Є актуальний звіт про перевірку за методом FEM без помилок, який підтверджує, що штабелер перевірений на відповідність нормам техніки безпеки?


Content Checkliste 4 Перевірка двигуна

Прийняти навантажувач за виглядом можна, але краще провести тест-драйв. Проведіть перевірку функціонування! Для машини з двигуном внутрішнього згоряння вона починається з холодного запуску: чи не виділяється забагато диму?


Content Checkliste 5 Перевірка щогли

Щогла також потребує особливої перевірки: перевірте, чи є прозір між профілями щогли та кареткою вил! Чи піддаються щогла й вила під навантаженням?


Content Checkliste 6 Перевірка вил

На наступному етапі рекомендуємо уважно оглянути вила та їх кріплення, щоб виявити можливі тріщини. Фіксатори повинні бути на місцях і працювати бездоганно. Виміряйте товщину в місці згину вил!


Content Checkliste 7 Кермова система

Перевірте кермову систему! Чи зберігає штабелер курсову стійкість?


Content Checkliste 8 Гальма

Гальма також повинні бути справними й працювати однаково з обох боків. Чи працює стоянкове гальмо?


Content Checkliste 9 Освітлення

Тепер перевірте систему освітлення. Усі ліхтарі й фари працюють? Стан кабелів і з’єднань має бути бездоганним, у корпусах не повинно бути ознак вологи.


Content Checkliste 10 Акумулятор

Наступний етап перевірки, якщо йдеться про електричний навантажувач/шабелер: стан акумулятора. Зелені й білі кристали на полюсах указують на сульфатацію. Якщо елементи випирають назовні, це свідчить, що акумулятор досить старий. В обох випадках акумулятор може швидко вийти з ладу.


Content Checkliste 11 Шини

Зношування шин — завжди актуальний аспект. Перевіряйте шини! Вони пошкоджені? Є надрізи чи відколи? Чи добре ще видно так звану позначку граничного зношування (індикатор зношування шин)?


Content Checkliste 12 Кузов

Ось і дійшла черга до кузова. Чи видно сліди іржі? Є ум’ятини чи ознаки деформації? Важливий аспект: гарантія. Яку гарантію вам пропонує продавець, тобто на який строк і на які характеристики, деталі й обладнання вона поширюється?


Content Checkliste 13 Перевірка за місцем експлуатації

Тест-драйв на майданчику біля магазину не замінить практичне випробування. Якщо продавець надасть вам можливість перевірити машину на вашому об’єкті, це буде оптимальний варіант. Це найкращий спосіб перевірити стан навантажувача.