0 800 75 1 583 Гаряча лінія сервісного відділу Безкоштовний номер
Форма зворотного зв’язку
Розсилка новин
Jungheinrich_Chomutov_Panattoni_Park_Chomutov_North
09.10.2023

Jungheinrich офіційно відкриває свій новий завод у Чехії

Новий майданчик для виробництва штабелерів з висувною щоглою на 37 000 кв. м. Понад 350 нових робочих місць. Бюджет проекту склав близько 60 мільйонів євро

Концерн Jungheinrich сьогодні урочисто відкриває свій новий завод з виробництва підйомно-транспортного обладнання в Хомутові (Чеська Республіка). У майбутньому компанія перетворить ділянку площею 37 000 квадратних метрів, розташовану приблизно за 85 кілометрів на північний захід від Праги, у центр виробництва штабелерів з висувною щоглою (річтраків). У рамках проекту вартістю 60 мільйонів євро буде створено понад 350 нових робочих місць. Ще в червні Jungheinrich розпочав виробництво першого типу річтрака ETV 216i, у Хомутові. Завод є найновішим із дванадцяти виробничих майданчиків Jungheinrich по всьому світу та є центральним компонентом підвищення ефективності та прибутковості в рамках Стратегії 2025+.

Сабіна Нойс, головний технічний директор Jungheinrich AG, каже: «Наш новий завод у Хомутові є одним із найсучасніших виробничих потужностей для вилочних навантажувачів у світі та підніме наше виробництво на новий рівень. Ми розширюємо потужності нашої виробничої мережі в Європі та гарантуємо, що стабільно зростаючий попит на наше підйомно-транспортне обладнання також може бути задоволений у майбутньому».

Починаючи з ETV 216i, все виробництво річтраків буде поступово перенесено на завод у Хомутові. Іржі Реснер, менеджер заводу в Хомутові, Jungheinrich Chomutov s.r.o., додає: «Ми раді бути частиною сім’ї Jungheinrich і продовжувати писати історію успіху річтраків тут, у Хомутові. Наша сильна місцева команда продовжує зростати, щоб втілити це бачення в реальність».

З моменту появи майже п’ять років тому ETV 216i став бестселером Jungheinrich. Завдяки революційній конструкції штабелера, техніка має покращену ергономіку та є значно компактнішим за інші річтраки. ETV 216i — перший у світі штабелер з висувною щоглою із вбудованим літій-іонним акумулятором, розроблений у Нордерштедті. Після переїзду до Хомутова Jungheinrich використовує потужності, які звільняться на заводі в Нордерштедті, щоб розширити свій виробничий портфель, щоб включити частини інших комплектувальників замовлень, таким чином забезпечуючи додаткове зростання.

При проектуванні нового заводу в Хомутові компанія Jungheinrich приділила особливу увагу ефективності та екологічності. Від робочих місць до складних виробничих потужностей, весь завод включає в себе найсучасніші технології: наприклад, на додаток до повністю автоматизованого центру для детальної обробки металу, він має інноваційну фарбувальну лінію, яка одночасно споживає менше енергії і матеріал для якісного порошкового фарбування. Виробництво та складання з цифровою системою допомоги для працівників фабрики спрямовані на забезпечення ефективності та якості. Крім усього іншого, це досягається за рахунок використання штучного інтелекту.

Енергоефективний і оптимізований для викидів CO2 завод у Хомутові є не тільки найновішим, але й найбільш стійким, коли-небудь побудованим Jungheinrich. Окрім використання зеленої електроенергії та встановлення теплових насосів, спеціальна теплоізоляція в офісній зоні забезпечує додаткову економію енергії. Компанія Jungheinrich змогла зменшити споживання води за допомогою обладнання для збору дощової води. Крім того, завод розташований на зеленій зоні площею 1,5 гектара з місцевою флорою, що сприяє розвитку місцевого біорізноманіття.

Jungheinrich відкрив свій перший торговий підрозділ у Чеській Республіці в 1992 році. Там компанія представлена трьома торговими точками на додаток до нового заводу. Загалом у відділі продажів працює понад 360 співробітників. У Чеській Республіці Jungheinrich визнаний одним із найкращих постачальників підйомно-транспорного обладнання.