0 800 75 1 583 Гаряча лінія сервісного відділу Безкоштовний номер
Форма зворотного зв’язку
Розсилка новин
PM_JH_Drohnenaufnahme_Solarcarport
08.09.2023

Jungheinrich відкриває найбільшу в Гамбурзі автостоянку з сонячними батареями

Компанія Jungheinrich покрила автостоянку для співробітників у своїй корпоративній штаб-квартирі в Гамбурзі-Вандсбеку фотоелектричною системою.

Об’єкт площею 1100 квадратних метрів відкрили сьогодні доктор Мелані Леонхард, сенатор Гамбурга з питань економіки та інновацій, генеральний директор Jungheinrich доктор Ларс Бжоска та Маттіас Боксбергер, голова промислової асоціації Гамбурга. З 630 фотоелектричними модулями та максимальною потужністю близько 200 кіловат сонячна автостоянка є найбільшою у своєму роді в Гамбурзі. У майбутньому співробітники Jungheinrich зможуть заряджати свої приватні електромобілі в робочий час на 48 із 52 пунктів електрозарядки під сонячними навісами. Чотири інші зарядні точки знаходяться у вільному доступі і, таким чином, є частиною громадської зарядної інфраструктури Гамбурга для електромобільності. Річної потужності фотоелектричної покрівлі сонячної автостоянки достатньо для повної зарядки акумуляторів у середньому близько 4000 електромобілів на рік. Jungheinrich інвестує в новий проект загалом 1,7 мільйона євро. Група не скористалася жодним державним фінансуванням для цього.

Доктор Мелані Леонхард, сенатор з економічних питань та інновацій Вільного та ганзейського міста Гамбург: «Посилення захисту клімату вимагає конкретних дій на місцях — збоку політиків, суспільства та компаній. Jungheinrich бере на себе відповідальність за це тут, у Гамбурзі. За допомогою фотоелектричних систем, компанія зосереджується не лише на відновлюваних джерелах енергії, але й на просуванні електромобільності. Кожен промінь сонячного світла, який потрапляє на ці сонячні панелі, стає чистою енергією для електромобілів. Такі заходи, з одного боку, є економічно розумними та з іншого боку, важливий внесок у збереження нашої планети для майбутніх поколінь».

Доктор Ларс Бжоска, голова правління Jungheinrich AG: «Ми в Jungheinrich вважаємо сталий розвиток нашим економічним, екологічним і соціальним зобов’язанням. З 2021 року всі підприємства Jungheinrich у Німеччині використовують виключно екологічну електроенергію. Тепер завдяки наші сонячній автостоянці, ми самі виробляємо чисту енергію саме там, де вона потрібна - на зарядних точках для електромобілів наших співробітників. Таким чином ми робимо внесок у розвиток енергетики та транспорту та наближаємося ще на один крок до нашої мети стати CO2-нейтральним у до 2030 року на всіх підприємствах Jungheinrich, включаючи всі заводи». 

Матіас Боксбергер, голова промислової асоціації Гамбурга: «Наші промислові компанії, розташовані в Гамбурзі, вже деякий час є прихильниками захисту клімату! У той час як політики все ще обговорюють зобов’язання фотоелектричних місць для паркування в Законі про захист клімату, провідна промислова компанія Гамбурга вже забезпечує його реалізацію.  Це свідчить про те, що вільна підприємницька діяльність часто може скоротити викиди CO2 швидше, ніж бюрократичні правила. Для промисловості Гамбурга захист клімату вже давно є однією з вирішальних корпоративних цілей».

Електроенергія з відновлюваних джерел енергії є альтернативою викопному паливу і, таким чином, робить вирішальний внесок у захист клімату. Зростання цін на електроенергію та енергоносії також створює виклики для економіки Гамбурга, тому теми енергетичної безпеки та самозабезпечення також стали актуальнішими. Оскільки в мегаполісі Гамбурга доступна лише обмежена кількість землі для розширення відновлюваних джерел енергії, використання фотоелектричних систем на вже закритих територіях, таких як комерційні та промислові об’єкти, пропонує величезний потенціал для центральної частини міста.

Сонячна автостоянка, відкрита сьогодні в Jungheinrich, була спланована та реалізована групою energielenker. Вироблена тут екологічно чиста електроенергія надходить безпосередньо в електрозарядні пункти, розташовані внизу, а також у джерело живлення головного офісу Jungheinrich Group, на даху якого також встановлені фотоелектричні модулі. Jungheinrich подає будь-яку надлишкову електроенергію зі своєї фотоелектричної системи в державну мережу Гамбурга. З 2021 року всі підприємства Jungheinrich у Німеччині, включно з шістьма німецькими заводами, використовують виключно екологічну електроенергію. Щоб зменшити викиди парникових газів у масштабах Групи від використання електроенергії, тепла та пари (область 2), Jungheinrich Group просуває перехід на відновлювані джерела енергії в усьому світі. Перехід на зелену електроенергію вже завершено в 21 країні. Лише у 2022 році компанія Jungheinrich вже скоротила близько 18 900 тонн викидів CO2e, що приблизно дорівнює річній потужності зберігання вуглецю на  3150 гектарах лісу. До 2030 року компанія Jungheinrich прагне налагодити діяльність із нейтральним викидом CO2e на всіх своїх підприємствах і заводах у всьому світі. Важливий внесок в цей проект вносить виробництво власної електроенергії за допомогою локальних фотоелектричних систем.

У той же час Jungheinrich просуває електрифікацію інтралогістики. Останній навантажувач Jungheinrich з двигуном внутрішнього згоряння зійшов з виробничої лінії в Моосбурзі поблизу Мюнхена в Баварії в березні 2023 року. Відтоді компанія виробляє 100% електричні навантажувачі. Таким чином, Jungheinrich стала першою компанією у своєму секторі, яка завершила повний перехід на електричну мобільність. Заснована в 1953 році, компанія будує електричні навантажувачі протягом 70 років. Вони використовуються на складах по всьому світу. На сьогоднішній день Jungheinrich є технологічним лідером, коли мова заходить про електромобільність на складах, і, зокрема, щодо сучасних літій-іонних акумуляторів, які роблять навіть більший внесок у захист клімату, ніж звичайні свинцево-кислотні акумулятори.