0 800 75 1 583 Гаряча лінія сервісного відділу Безкоштовний номер
Форма зворотного зв’язку
Розсилка новин
JTes_ua
18.01.22

JT Energy Systems будує склад для акумуляторів потужністю 25 MВт

Найбільший в Саксонії склад для акумуляторів. Переробка використаних літій-іонних акумуляторів.


Компанія JT Energy Systems надає бувшим у використанні літій-іонним акумуляторам нове життя і в майбутньому буде виробляти батареї з нейтральним вмістом CO2: спільне підприємство Jungheinrich і Triathlon будує надзвичайно гнучкі сховища для акумуляторів у місті Фрайберг, Саксонія, з максимальною потужністю до 25 МВт. Завод є найбільшим у своєму секторі в Саксонії і одним з найпотужніших у Німеччині. Велика система зберігання складається, серед іншого, із літій-іонних б.в. акумуляторних модулів від навантажувачів та автомобілів які будуть відновлені та повторно використані. У майбутньому сховище батарей буде використовуватися для виробництва акумуляторів з 100-відсотково нейтральним вмістом CO2, відповідно до конкретних запитів. Завданням мегабатареї є проміжне зберігання регенеративної електроенергії, стабілізація електромережі та забезпечення терміново необхідної енергії під час пікової потужності. Проект реалізують фахівці в галузі великомасштабних систем зберігання для акумуляторних батарей місцевої компанії Tricera Energy GmbH. За допомогою цього амбітного проекту компанії, які беруть участь, рухають енергетичний перехід вперед і підкреслюють великий потенціал, який криється в інтелектуальній мережі електромобільності та енергетичного переходу. Переробка відпрацьованих автомобільних акумуляторів у стаціонарних системах зберігання є важливою складовою стратегії стійкого розвитку Jungheinrich для ефективного та економного використання ресурсів у сенсі циркулярної економіки.

Повторне використання літій-іонних батарей після багатьох років використання в електромобілях є особливо ефективним, стійким і ресурсозберігаючим внеском у енергетичний перехід. Використані енергетичні модулі класифікуються компанією JT Energy Systems і при необхідності оновлюються для забезпечення максимального терміну служби ресурсів. Через різке зростання частки електромобілів протягом останніх кількох років, JT Energy Systems очікує, що в майбутньому буде спостерігатися зростання кількості акумуляторів що будуть отримувати друге життя і відповідно потреба в стаціонарних сховищах.

«Електромобільність зараз на пійдомі. Сьогодні у всьому світі використовується більше 1 мільйона електронавантажувачів Jungheinrich. Швидко-зростаюча частина з них обладнана сучасними літій-іонними акумуляторами, які можуть використовуватися більш тривалий час. Стаціонарні системи зберігання енергії, такі як у Фрайбергу, є логічним наслідком використання літій-іонних батарей для другого життя і, таким чином, роблять значний внесок до енергетичного переходу», – пояснює Райнхільд Кюне, керуючий директор JT Energy Systems.

Компанія JT Energy Systems – спільне підприємтсво засноване в 2019 році фахівцем з внутрішньої логістики в Гамбурзі Jungheinrich і виробником акумуляторів Triathlon. Спільне підприємство виробляє енергетичні системи для електричних транспортних засобів промислового застосування. Розташована у місті Фрайбергі, Саксонія, компанія задовольняє швидко зростаючий попит на інноваційні та екологічні системи енергії та акумуляторів. Компанія має особливий досвід у ремонті та переробці використаних літій-іонних акумуляторів. При класифікації та оцінці терміну служби акумуляторів, що залишився, компанія використовує ноу-хау NOVUM engineerING GmbH з Дрездена як експерта з моніторингу батарей на основі штучного інтелекту.

Масштабну систему зберігання акумуляторів планує та будує місцева партнерська компанія Tricera Energy GmbH, завершення будівництва заплановано на осінь 2022 року. Компанія спеціалізується на технології стаціонарного зберігання та промислових рішеннях для зберігання. JT Energy Systems та її акціонери Jungheinrich і Triathlon роблять важливий крок у послідовному впровадженні своєї стратегії стійкого розвитку, інвестуючи в цю технологію майбутнього.